Strešne kritine na vašem objektu zagotovo igrajo sila pomembno vlogo

Strešne kritine na vašem objektu zagotovo igrajo sila pomembno vlogo

Hiša ali kakšen drug objekt nam mora v prvi vrsti zagotoviti zaščito pred neprijaznim vremenom. Izjemno pomembno vlogo ima tudi strešna kritina, ki v resnici opravlja kar dve pomembni nalogi. Po eni strani strešne kritine ščitijo nas, po drugi strani pa pred vremenskim vplivom ščitijo še stavbo, ki jo prekrivajo. Kar se da kakovostna kritina je zato še toliko bolj pomembna – za kakovostno zgrajen objekt pa tudi za udobno bivanje v njem.

V tem hipu so na primer izjemno priljubljena izbira strešne kritine, ki so narejene iz kovine. Na voljo so v številnih barvnih odtenkih ter izvedbah. Nekatere strešne plošče so razpolago tako v trapezni kot tudi v strešniški obliki.

Največje odlike oziroma prednosti kovinske strešne kritine

Največji prednosti, s katerimi se ponašajo kovinske strešne kritine, sta zagotovo visoka odpornost proti padavinam pa tudi trajnost. Nekatere tovrstne kritine so bile na določenih objektih nameščene že pred več kot stoletjem, pa se njihova starost v resnici sploh ne pozna.

Kritina za streho iz kovine tako na odličen način ščiti tudi pred točo in večinoma tudi pred zelo močnim vetrom.

Še druge vrste kritin na strehi

Pri nas pa niso priljubljene samo kritine na strehi iz kovine. Opažamo lahko še številne druge, ne nazadnje celo slamnate strehe, ki imajo sicer svoj rok trajanja. Kljub temu pa lahko ob ustreznem pritrjevanju ter dovolj kakovostnem materialu vrsto let služijo kot učinkovite. Svoje prednosti pa zagotovo nosijo tudi betonske in opečnate strešne kritine, ki jih pri nas prav tako ne manjka.

Kondenzacija se pojavlja pri vseh vrstah kritin

Pogost problem pri vseh kritinah je zagotovo kondenzacija. Še posebej pa je takšna težava izpostavljena pri kovinskih kritinah. Na sploh pa je kondenzacija precej manj vidna pri manjših formatih strešnikov oziroma pri bolj vpojnih. To pa je posledica tega, ker je med njimi več rež in se kondenz že posuši.