Nakit iz dragih kamnov

Nakit iz dragih kamnov

Ste že kdaj nosile nakit iz dragih ali poldragih kamnov? Mnoge ženske so nad njim navdušene. Ti kamni naj bi imeli tudi posebno moč in vpliv na naše počutje. Kaj sploh so dragulji ali dragi kamni? Gre za minerale, ki so izjemno estetski na pogled in jih uporabljajo predvsem za izdelavo nakita. Drage kamne odlikujeta njihova barva in visok lesk. So zelo čisti in se ne spreminjajo. So izjemno trpežni in so v naravi prava redkost. Prav zaradi vsega naštetega nakit iz dragih kamnov dosega zelo visoke cene. Seveda niso vsi dragulji enako dragi. Veliko je odvisno od tega, kako redki so, kako kakovostni in tudi, kako veliki. Seveda na njihovo ceno vpliva tudi trenutna konkurenca na trgu oziroma, koliko v trendu so. Kaj pa poldragi kamni? To so minerali, ki nimajo vseh značilnosti dragih kamnov – dovolj je, da nimajo ene od naštetih.

Nakit iz dragih kamnov, ki se zelo dobro prodaja, je nakit iz ametista. V resnici gre za poldrag kamen. Prepoznate ga po njegovi značilni vijolični barvi oziroma njenih odtenkih. Njegovo ime v grščini pomeni »trezen« in ta kamen naj bi res pomagal pri »zdravljenju« alkoholnega mačka. Zelo priljubljen je tudi nakit iz citrina, saj je med drugim cenovno ugoden. Njegovo ime v francoščini pomeni limona – nanjo namreč spominja po barvi. Danes z njim privabljajo uspeh – če si želite bogastva, si nadenite nakit z obeskom iz citrina! Naslednji kamen, iz katerega se množično izdeluje nakit, je granat. Njegovo ime izvira iz besede granatno jabolko. Nanj spominja njegova temno rdečkasta barva. Sicer pa je ta kamen lahko tudi v smaragdno zeleni različici, ki postaja vse priljubljenejša in izpodriva granatno rdečo. Ta kamen naj bi nas napolnil z energijo in ljubeznijo.

Kakršen koli modni nakit iz dragih kamnov boste izbrali, želimo vam, da bi ga lepo nosili in da vam prinese obilo sreče na vseh področjih.