Olivno olje nam lahko prinese mnoge beneficije

Olivno olje nam lahko prinese mnoge beneficije

Do sedaj smo vedno za kuhanje uporabljali sončnično olje, saj je bilo to vedno najbolj standardno olje, katerega se lahko kupi v vsaki trgovini. Nato pa nam je veliko ljudi že povedalo, da oni zelo radi uporabljajo olivno olje, saj je bolj zdravo, ter ima zelo dober okus. Tako pa smo se tudi mi nato odločili, da kaj če bi sončnično olje res zamenjali z olivnim, saj nam vsi govorijo, da nam ne bo žav.

Tako pa smo res začeli kupovati olivno olje. Že sprva pa smo opazili sam okus, ki ga olivno olje da hrani. Ta okus je zelo dober in pa bogat, zato smo vedno, ko smo pripravljali meso, uporabili olivno olje, ter piščanca tudi namazali z olivnim oljem, saj je imel nato še toliko boljši okus. Prav tako smo ugotovili, da lahko zraven omak damo malo olivnega olja, katero bo to zelo poudarilo okus omake, ter ji tudi dali malo tistega olivnega okusa. Zelo pa nas je presenetilo, da nam bo okus olivnega olja tako všeč, ker oliv sicer ne jemo, oziroma nam nimajo dobrega okusa.

Olivno olje nam lahko prinese mnoge beneficije

Še ena prednost, ki jo ima olivno olje pred sončničnim, je to, da je olivno olje zelo zdravo. Zato je tudi priporočljivo, da vsak dan spijemo eno veliko žlico olivnega olja, saj nam lahko to zelo koristi za ožilje in pa na splošno za telo.

Ker pa imamo sorodnike na primorskem, smo jih tudi vprašali, ali oni pridelujejo olivno olje. Odgovor na to pa je bil da ja, ter smo tako lahko začeli dobivati olivno olje domačega proizvoda, kar je zelo cenjeno, poleg tega pa tudi po zelo ugodni ceni, saj smo si v sorodu, ter so nam olje dajali po malo nižji ceni.

Tako smo zelo veseli, da smo se odločili, oziroma da so nam predlagali, da začnemo uporabljati olivno olje, saj je res veliko boljše, okusno in pa zdravo.