Za korekcijo nosu moraš biti pripravljen na bolečine

Za korekcijo nosu moraš biti pripravljen na bolečine

Sigurno bi vsakemu svetovala, če ima resnično grd nos, ki mu kazi celotno podobo, da je rinoplastika zanj rešitev. Je pa res, da nekatere ljudi njihov ne prav lepi nos niti najmanj ne moti, nekateri pa bi za korekcijo nosu pretrpeli še tako močne bolečine. Je odvisno od posameznika.

Moramo pa vedeti, da rinoplastika nosu ne pride vedno v poštev. Še kako lahko na to vplivajo različni dejavniki, kot to, da morate biti zdravstveno zdravi, pogovorite se o različnih alergijah, katere tablete uživate, pri ženskah pa vsekakor to, da ne smejo biti noseče.

Po pregledu in pogovoru pri kirurgu, se tako odločite za datum operativnega posega korekcije nosu in dobite točna navodila poteka operacije in kako morate priti pripravljeni. Nekako se rinoplastika nosu ne izvaja pri mladoletnih osebah. Tako po navodilih, morate priti tešči in ne smete zaužiti nobene hrane in pijače 6 ur pred posegom, odstraniti si morate ves nakit in priti sproščeno oblečeni in brez make upa.

Operacija rinoplastika nosu, se po navadi opravi v lokalni anesteziji. Trajanje same operacije korekcije nosu traja približno od ene do dveh ur. Tako potem še sledi okrevanje. Ja lahko rečemo, da potem nastopijo bolečine, vendar nam zdravnik sigurno predpiše protibolečinske tablete in je tako vse lažje. Zavedati se pa moramo, da po korekciji nosu – ripolastika, boste imeli podplute pod očmi in otekline. Ta pogled v ogledalo, vam sigurno ne bo všeč. Po enem ali dveh dneh se bo do odstranili tamponi in po enem tednu opornica za nos. Tudi podplute bodo že veliko manj vidne po kakšnih 14 dnevih. Tako bo po korekciji nosu- rinoplastika nos dobil dokončno podobo tam nekje po enem mesecu.  Čisto pa je oblika nosu končana po 6 mesecih in takrat ne bo prišlo do nobene spremembe več. Nos bo dobil končno obliko.