Metražno blago mi pomaga, da lahko ustvarjam svoj stil

Metražno blago mi pomaga, da lahko ustvarjam svoj stil

Vedno sem bila malček drugačna od drugih, vedno se je moj stil razlikoval in oboževala sem kape in šale, vendar dokler sem se šolala sem zahajala v trgovine in iskala ta stil, danes pa mi metražno blago, ki si ga sama kupim pomaga, da si lahko naredim točno to, kar si želim in zasijem v mojem stilu.

Marsikdo mi je že pohvalil kapo ali šal, vendar nikoli nisem želela, da bi še komu šivala, vedno šivam samo zase, to pa zato, ker sem prepričana, če bi kupovala metražno blago za druge in potem šivala za njih, da bi izgubila ta žar, ki ga imam sedaj. Tako lepo mi je iti v trgovino, kjer prodajajo blago in tako si v miru izberem določen material, barvo in že imam v glavi, kaj si bom naredila. Ko se jaz usedem za šivalno mizo in šivalni stroj, sem enostavno srečna, pozabim na probleme okoli sebe in živim tisti trenutek, da si zašijem čimbolj unikaten izdelek. Včasih ko sem slabe volje, točno vem, da ali grem šivat ali pa grem izbirat novo metražno blago, to me vedno spravi v dobro voljo. 

Še sama sem presenečena, kako iz mene letijo ideje in ko začnem rezat metražno blago, točno vem, kaj bom naredila in kako bo izgledalo, sproti dodajam različne barve , linije in povem vam, da še kako dobro vem, ko potegnem iz omare moj šal ali kapo, kdaj sem jo delala in kakšne volje sem bila takrat. Se mi zdi, da mi že barva in linije, kako šivam in režem metražno blago izda. 

Moj stil je poseben in hvaležna sem, da trgovine, ki imajo metražno blago še obstajajo, ker vem da jih je bilo včasih več in danes se borijo na svoj način, ker so oblačila tako poceni, da marsikdo sploh ne pomisli, da bi si oblačila dal šivat.