Katere žlebove uporabiti

Katere žlebove uporabiti

Ko govorimo o žlebovih govorimo o določenem materialu in žlebovi dimenzije, ki so nam na voljo. Po navadi so žlebovi različnih širin, nekako standardne širine so 25 cm, 28cm, 33cm in 40 cm. Katere uporabimo kje je odvisno kako velika je streha, saj ne moremo uporabiti premajhne žlebove za veliko streho, ker si bomo naredili več škode, kot koristi, saj žlebovi dimenzije, ki ne ustrezajo strehi ne morejo opravljati svoje naloge in ne bodo zajemali vsega odvečnega dežja.

Ko izbirate žlebove, pa imate tudi na razpolago različne materiale, najpogostejši materiali so pocinkani ali aluminijasti žlebovi. Tako si lahko izberete med mnogimi barvami. Torej vse kar je pomembno je, da morajo biti žlebovi dimenzije, ki jo zahteva sam načrt hiše na podlagi velikosti strehe, material in barvo pa izberete po svoji želji.

Katere žlebove boste uporabili pa je vaša odločitev. Na razpolago imate tudi dve oblike žlebov, tako lahko izbirate med polkrožnimi in oglatimi žlebovi dimenzije za oboje pa so točno določene. Le, da se oglate žlebove bolj uporablja pri moderni gradnji hiše, polkrožni pa so še vedno najbolj prodajani žlebovi dimenzije pa so tiste, pri katerih morate biti pozorni, da boste naredili prav. Pravzaprav pa vam bodo sigurno naredili prav in o načrtu hiše strokovnjaki za žlebove, oni imajo to v malem prstu in lahko vam tudi svetujejo, kateri žlebovi dimenzije bi pasali na vašo streho.

Danes že kje pa kje vidimo oglate žlebove v različnih barvah in materialih in prav lepo pašejo na moderen stil hiše, pravzaprav bi bili polkrožni žlebovi res manj opazni in klasični, če si jih lahko privoščite, potem ne kolebajte, naj vam žlebovi dimenzije tiste ta prave, ki so oglati krasijo vaš dom, kajti polepšali vam bodo celotno hišo, sama menjava žlebov, bo naredila efekt bolj moderne hiše, le pazite, da bodo žlebovi dimenzije takšne kot morajo biti za vašo hišo, ne prevelike in ne premajhne.